Er mogen op dit forum GEEN verzoekjes of requests gevraagd worden, dit staat ook in de regels die je accepteert bij het registreren op dit forum, hiervoor krijg je direct een permanente ban.

✓ ANSWERED Geen mogelijkheid tot updaten spotdatabase

Gebruikers helpen andere gebruikers. Als je hulp nodig of een probleem hebt , post het dan hier.

Moderator: Moderator Team

Forumregels
LEES: Forum Regels!

Topicstarter
LoudRex
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jul 2020, 00:21
Reputation: 0
Usenet: Newsgroup.ninja
Internet: KPN
Geslacht:

Geen mogelijkheid tot updaten spotdatabase

#1

Bericht door LoudRex »

Support Request Template

Welk spotX programma gebruik je?: Spotnet Classic
Wat is de versie van het spotX programma?: 1.9.0.5
Wat is je besturingssysteem?: Windows 10
Wat is de versie van het besturingssysteem?: 64bits
Welke Usenet Provider heb je?: Newsgroup.ninja
Welke Internet Provider heb je?: KPN
Welk Anti-Virus/Firewall programma gebruik je?: Avast Free Antivirus
Met welk programma download je?: Sabnzbd+ extern
Wanneer begon je probleem?: Updaten van de spots database.
Geef een beschrijving van je probleem: Ik startte spotnet classic op en zoals gewoonlijk probeerde spotnet de database met spots up te daten.
Toen kreeg ik de errors die je kunt zien op de screenshot die ik voor hier gemaakt heb.
XML bestand.:

Code: Selecteer alles

<Spotnet>
  <Server Type="Headers" Server="news.newsgroup.ninja" Username="xxx" Password="xxx" Port="119" SSL="0" Connections="2" />
  <Server Type="Downloads" Server="news.newsgroup.ninja" Username="xxx" Password="xxx" Port="119" SSL="0" Connections="2" />
  <Server Type="Uploads" Server="news.newsgroup.ninja" Username="xxx" Password="xxx" Port="119" SSL="0" Connections="2" />
</Spotnet>
Generated by Support Toolkit SRT Generator.

Ik zal de screenshots met de desbetreffende foutmeldingen toevoegen.
Dit is met de VPN verbinding aan:
Afbeelding

Dit is zonder de VPN verbinding aan:

Afbeelding

BEST ANSWER door Ypsos » 13 jul 2020, 20:49
Mmmm

Is je abonnement niet verlopen?
ga naar https://www.newsgroup.ninja/en/login


**
Recent een Avast Free Antivirus virus update gehad?
Test eens met Avast - firewall uit

of

**
Netsh winsock reset uitvoeren:
CMD uitvoeren als Administrator
  • Typ in het zoekveld cmd
  • Klik op Ctrl + Shift + Enter
    C:\WINDOWS\system32> <= moet je zien
  • Typ: netsh winsock reset
  • Druk op ENTER
  • Start de computer opnieuw op

GO TO FULL POST ➙

Neem je online privacy serieus en gebruik een VPN verbinding!

Met een VPN verbinding van IPVanish wordt uw gehele internet verbinding versleuteld

U kunt dus veilig browsen, Torrents downloaden, Usenet downloaden en onderling versleutelde verbindingen opzetten.



Ypsos
Supporter
Berichten: 1278
Lid geworden op: 28 feb 2011, 08:06
Topics answered: 2
Reputation: 10

Re: Geen mogelijkheid tot updaten spotdatabase

#2

Bericht door Ypsos »

Probeer eens de volgende test(en)
Bewerken / Provider

bij poort verander 563 naar 119, klik op verbinden
eventueel SSl poort 443 testen

anders dit adres eens testen:
81.171.92.234
Afbeelding


Topicstarter
LoudRex
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jul 2020, 00:21
Reputation: 0
Usenet: Newsgroup.ninja
Internet: KPN
Geslacht:

Re: Geen mogelijkheid tot updaten spotdatabase

#3

Bericht door LoudRex »

Hallo Ypsos,

Als ik de poort verander naar 119 of verander naar het door jou genoemde IP-adres, krijg ik de volgende foutmeldingen:

Poort 119:
Afbeelding


IP-adres ipv URL:
Afbeelding


Ypsos
Supporter
Berichten: 1278
Lid geworden op: 28 feb 2011, 08:06
Topics answered: 2
Reputation: 10

Re: Geen mogelijkheid tot updaten spotdatabase

#4

Bericht door Ypsos »

Mmmm

Is je abonnement niet verlopen?
ga naar https://www.newsgroup.ninja/en/login


**
Recent een Avast Free Antivirus virus update gehad?
Test eens met Avast - firewall uit

of

**
Netsh winsock reset uitvoeren:
CMD uitvoeren als Administrator
  • Typ in het zoekveld cmd
  • Klik op Ctrl + Shift + Enter
    C:\WINDOWS\system32> <= moet je zien
  • Typ: netsh winsock reset
  • Druk op ENTER
  • Start de computer opnieuw op


Topicstarter
LoudRex
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jul 2020, 00:21
Reputation: 0
Usenet: Newsgroup.ninja
Internet: KPN
Geslacht:

Re: Geen mogelijkheid tot updaten spotdatabase

#5

Bericht door LoudRex »

Ik heb inderdaad een update van Avast antivirus gehad.
Nu heb ik alle schilden even uitgeschakeld en dat werkt.
Hartstikke bedankt, echter dan nog 1 probleempje:

Hoe kan ik Avast zo aanpassen zodat ik wel beschermd ben maar toch Spotnet uit kan voeren?

Alvast bedankt!


Ypsos
Supporter
Berichten: 1278
Lid geworden op: 28 feb 2011, 08:06
Topics answered: 2
Reputation: 10

Re: Geen mogelijkheid tot updaten spotdatabase

#6

Bericht door Ypsos »

Oké je weet iig de oorzaak.

Een uitzondering toevoegen voor Spotnet/sabnzbd in Avast (verbinding maken met internet)
Algemene settings vind je hier -> https://www.spot-net.nl/forums/viewtopi ... 642#p44642

Voor Avast even de support pagina raadplegen, misschien heb je hier wat aan:
https://support.avast.com/nl-be/article ... xclusions/

oJa je oude settings weer terug zetten SSL 563 enz.

Suc6


Topicstarter
LoudRex
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jul 2020, 00:21
Reputation: 0
Usenet: Newsgroup.ninja
Internet: KPN
Geslacht:

Re: Geen mogelijkheid tot updaten spotdatabase

#7

Bericht door LoudRex »

Het is gelukt.
Het blijkt het E-mailschild van Avast te zijn.
Die heb ik helemaal uitgeschakeld en poef! alles werkt weer!

Bedankt voor het meedenken en alle moeite.
Groeten, LoudRex

Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp
Spot-net.nl Forums : Disclaimer