Er mogen op dit forum GEEN verzoekjes of requests gevraagd worden, dit staat ook in de regels die je accepteert bij het registreren op dit forum, hiervoor krijg je direct een permanente ban.

Brein vs Uploaders

Oude of gesloten topics van spot-net.nl vind je hier!

Moderator: Moderator Team

Gebruikersavatar

Topicstarter
Gup
Algemeen Manager
Berichten: 1715
Lid geworden op: 18 feb 2011, 12:09
Reputation: 1
Usenet: 8 diverse
Internet: ???
Locatie: Deep Ocean
Leeftijd: 45

Brein vs Uploaders

#1

Bericht door Gup »

Stichting Brein, de organisatie die namens eigenaren van auteursrechten optreedt tegen illegale uploaders, mag via een nieuw systeem meer ip-adressen en gebruikersnamen van torrentgebruikers verzamelen.Er zijn voldoende waarborgen om ervoor te zorgen dat de verwerking van persoonsgegevens zorgvuldig verloopt, zobesloot de Autoriteit Persoonsgegevens maandag.Eind vorig jaar maakte Brein bekend een nieuw systeem te willen inzetten om uploaders op te sporen. De software gaat bijhouden welke ip-adressen via torrents illegaal bestanden verspreiden. Als blijkt dat een ip-adres dit regelmatig doet, dan wil de stichting actie ondernemen."We hebben het proefdraaien inmiddels achter de rug en beginnen nu met verzamelen van IP-adressen en bewijs", aldus Brein-directeur Tim Kuik. "Notoire uploaders adviseer ik dan ook nog eens goed na te denken, een gewaarschuwd mens telt immers voor twee."

Duizenden euro's

Brein beloofde vooralsnog niet achter mensen aan te gaan die alleen downloaden via torrents. Bij de meeste torrentprogramma's is het echter gebruikelijk dat gebruikers zowel downloaden als uploaden. Kuik waarschuwt dat Brein niet alleen achter uploaders van films en series zal aangaan, maar ook uploaders van boeken, muziek en games. Mensen die zich schuldig maken aan dat soort piraterij zullen schikkingsvoorstellen voorgelegd krijgen. "Het uploaden van een recente film of aflevering van een tv-serie kan je in principe al enkele duizenden euro's gaan kosten", zegt Kuik. "Als er niet geschikt wordt, dan stappen we naar de rechter en vorderen we volledige schade en kosten."

Providers

Om uploaders daadwerkelijk te kunnen opsporen en aanklagen zullen de verzamelde ip-adressen moeten worden gekoppeld aan naam- en adresgegevens. Daarvoor is medewerking van de Nederlandse internetproviders nodig.Zij hebben echter verklaard niet vrijwillig deze gegevens te zullen overhandigen. De rechtspraak zal vermoedelijk moeten beslissen of het belang van de auteursrechtenhouders of het belang van de privacy zwaarder weegt.

bron: nu.nl
Need Support? click this link for the search engine or start a new subject

D3r @nt1 R00tk17 M31st3r :ssst:
Neem je online privacy serieus en gebruik een VPN verbinding!

Met een VPN verbinding van IPVanish wordt uw gehele internet verbinding versleuteld

U kunt dus veilig browsen, Torrents downloaden, Usenet downloaden en onderling versleutelde verbindingen opzetten.


Gebruikersavatar

mesa57
Supporter
Berichten: 1750
Lid geworden op: 13 feb 2011, 19:03
Topics answered: 1
Reputation: 11

Re: Brein vs Uploaders

#2

Bericht door mesa57 »

Er toch iets mis met het forum als onze Gup zelfs berichten dubbel plaatst ...

toja
Berichten: 143
Lid geworden op: 12 mar 2011, 18:50
Reputation: 0
Usenet: usenet
Internet: xs4all

Re: Brein vs Uploaders

#3

Bericht door toja »

ik durfde er al niks van te zeggen, stel dat ik een spammelding aan mijn broek/rok had gekregen :lol: :twisted:
de kleutertjes doen dat al omdat ze een streepje in een post niet mooi vinden...
Plaats reactie Vorig onderwerpVolgend onderwerp
Spot-net.nl Forums : Disclaimer